V úterý 27.7.2021 po dlouhém zvažování a přemýšlení jsem udělala pro mě správný krok. Vzdala jsem se funkce ředitelky ZŠ a MŠ v Záchlumí. Vedla mě k tomu dlouhodobá špatná komunikace se zřizovatelem zastoupeným paní starostkou. Záležitosti týkající se organizace rozhodovali zastupitelé samostatně bez konzultace se mnou. Jedno z posledních rozhodnutí, se kterým zásadně nesouhlasím je srpnový provoz MŠ pro 3 děti , odůvodněné uzavřením MŠ v jarních měsících. Tento provoz je vysoce neekonomický a vyčerpá organizaci velkou část finančních prostředků na platy pedagogů. Další rozhodnutí zřizovatele se týká rozdělení naší, už tak malé organizace na dvě samostatné (MŠ a ZŠ). Pro vaše děti mé odstoupení vůbec nic neznamená. Školní rok 2021/2022 připravím svému nástupci. Paní učitelky zůstávají na škole působit nadále a jsou připraveny vaše děti vzdělávat. Do mateřské školky mám přislíbenu novou paní učitelku za odcházející paní Zíkovou. Zůstanu vaším příznivcem, protože si myslím, že způsob jakým se dětem v naší mateřské a základní škole věnujeme, málo kde najdete. Přestože zlí jazykové tvrdí něco jiného. Přeji Vám krásný zbytek léta, dovolenou nečerpám jsem až do konce srpna k dispozici. Vaše Monika Slabyhoudková.

Prohlášení ředitelky ZŠ a MŠ